Scroll to top
en hr

Napredni elektronički potpis sa SMS autentikacijom u private cloud okruženju

Rješenja za digitalno potpisivanje su se u ovo vrijeme, kada svi koji možemo radimo iz naših domova, pokazala kao nužnost. Kako bismo vam osigurali usklađenost s različitim zakonskim odredbama i sigurnosnim zahtjevima, donosimo vam ITS Advanced Signature Service – uslugu naprednog elektroničkog potpisa sa SMS autentikacijom u private cloud okruženju.

ITS Advanced Signature Service – potpisivanje u sigurnom okruženju

Potpisujte ugovore u bilo kojem trenutku, s bilo kojeg uređaja te u sigurnom okruženju uz pomoć ITS Advanced Signature Service. Riječ je o usluzi naprednog e-potpisa koja vam donosi sve prednosti udaljenog potpisivanja, usklađenog s eIDAS (EU 910/2014) normom i sigurnost private cloud okruženja.

Dodatnu sigurnost jamči autentikacija SMS OTP-om (One-Time Password) – tehnološkim mehanizmom pomoću kojeg se generira lozinka za jednokratnu upotrebu i šalje na registrirani mobilni broj kako bi se pristupilo određenom dokumentu. Poznata je i kao dvofaktorska provjera autentičnosti, a svrha joj je osigurati autentičnost korisnika i spriječiti krađu identiteta.

ITS Advanced Signature Service kao potpisno rješenje koristi eSignAnyWhere tvrtke Namirial, a za pohranu dokumenata Microsoft Azure cloud.

eSignAnyWhere – potpišite, podijelite, spremite

eSignAnyWhere je rješenje za upravljanje digitalnim transakcijama i potpisivanje ugovora kojim štedite vrijeme, povećavate učinkovitost te optimizirate unutarnje i vanjske procese.

Za potpisivanje ugovora, sve što vam treba su bilo koji uređaj i internetska veza. Nakon potpisivanja obavijestite primatelje e-mailom da dokumenti čekaju njihov potpis. Pritom se od potpisnika ne zahtijeva registracija ili prijava u eSignAnyWhere rješenje, već samo treba imati bilo koji web preglednik ili neku od Namirialovih nativnih aplikacija za mobilno potpisivanje.

eSignAnyWhere u potpunosti je usklađen s eIDAS (EU 910/2014) uredbom te podržava napredne elektroničke potpise ITS Advanced Signature Servicea.

Sigurnost Microsoft Azure clouda

Osnova Azurea je sigurnost u čiji se razvoj konstantno ulažu značajna sredstva. Da to nije samo slovo na papiru dokazuje činjenica da su brojne organizacije iz realnog i javnog sektora diljem svijeta, odabrale upravo Azure kao svoje sigurno cloud okruženje za razne namjene.

Za zaštitu vaših podataka i poslovanja tu su višeslojna sigurnost u fizičkim data centrima, čvrsta infrastruktura i razgranata operativa te preko 3.500 cyber security stručnjaka. Proaktivni nadzor upotpunjava AI tehnologija za naprednu detekciju svih oblika cyber prijetnji. Uz to Azure je usklađen s preko 90 različitih uredbi, protokola i standarda.

Kako koristiti ITS Advanced Signature Service?

Osim što možete na siguran način, uz dvofaktorsku provjeru autentičnosti, naprednim potpisom potpisivati razne dokumente i ugovore, tu je i niz drugih funkcionalnosti koje će vam olakšati korištenje:

  • stvaranje omotnica s jednim ili više PDF dokumenata za potpisivanje unutar transakcije;
  • prijenos PDF dokumenata s računala ili iz cloud usluga kao su Box, Dropbox i Google Drive;
  • dodavanje polja obrazaca za unos slobodnog teksta, radio gumba, potvrdnih polja itd.;
  • dodavanje potpisnih polja u skladu s ISO standardima;
  • omogućavanje potpisnicima učitavanja priloga (datoteka potencijalno potrebnih za podršku transakciji);
  • slanje zahtjeva za potpisivanje jednom ili više potpisnika (sekvencijalno ili paralelno), postavljanje podsjetnika za potpisnike i primanje obavijesti o napretku potpisivanja;
  • podešavanje slanja dokumenata i/ili revizijskog traga potpisnicima u sandučiće e-pošte;
  • oblikovanje predložaka za često korištene tipove dokumenata;
  • praćenje procesa potpisivanja kroz nadzornu ploču u stvarnom vremenu.

 

Vaši potpisnici bez registracije ili otvaranja računa mogu pregledavati, popunjavati i potpisivati dokumente u bilo kojem trenutku, na bilo kojem uređaju. Jednostavno se autenticiraju pomoću SMS-a i e-mail adrese te putem svojih lokalnih digitalnih certifikata (ako je dostupno). Potpisuju se svojim imenom i prezimenom, a u dokument mogu dodati i sliku svog potpisa. U slučaju da nemaju pravo potpisati određeni dokument, potpisivanje mogu delegirati na nadležnu osobu.

Brzo i jednostavno do ITS Advanced Signature Service usluge

ITS Advanced Signature Service je usluga koju odlikuje brza i jednostavna implementacija, a od početka korištenja dijeli vas svega nekoliko dana.

Za sva pitanja o mogućnostima korištenja naprednog e-potpisa u skladu sa specifičnostima vašeg poslovanja slobodno nas kontaktirajte na sales@itsistemi.com.

Related posts