Scroll to top
en hr

Vodeći stručnjaci o izazovima energetske tranzicije na predstavljanju tehnološkog rješenja Fieldwork 4 RES

Skup je organiziran s ciljem pružanja smjernica za uspješnu realizaciju i upravljanje projektima obnovljivih izvora energije, uz istaknutu važnu ulogu regulatornih okvira i tehnologije u povećanju učinkovitosti

U Zagrebu je 6. lipnja 2023. održano predstavljanje Fieldwork 4 RES rješenja, popraćeno dinamičnim diskusijama vodećih stručnjaka u području digitalne transformacije i obnovljivih izvora energije. Skup je okupio predstavnike privatnog i državnog sektora, a sufinanciran je  od strane Europske Unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovakvi događaji su od ključne važnosti za razmjenu informacija između IT sektora i sektora obnovljivih izvora energije, kako bi digitalizacija procesa unaprijedila i pomogla postići ciljeve ciljeva u području obnovljivih izvora energije.

Marin Curavić Fieldwork4RES

Predstavljeno Fieldwork 4 RES rješenje

Na skupu je po prvi put predstavljeno holističko rješenje Fieldwork 4 RES tvrtke IT Sistemi, čija je vrijednost prepoznata i od strane Europske unije. Radi se o integriranom rješenju za upravljanje imovinom te projektiranje, planiranje i provedbu izgradnje obnovljivih izvora energije.

Sofisticirani uređaji i softveri postali su neizostavni za planiranje i realizaciju projekata obnovljivih izvora energije. FieldWork4RES je nastao uz podršku Centra za digitalnu izgradnju Hrvatska i Udruženja obnovljivih izvora energije HGK uz veliku ulogu tvrtki RP Global i Professio Energia.  Standardizirana priprema i razmjena informacija osiguravaju maksimalnu kvalitetu realizacije projekata. Samim time je stvoren proizvod koji omogućava kvalitetnu pripremu informacija, fleksibilno upravljanje procesima i optimizaciju poslovanja u svim fazama projekta.

Skup obnovljivi izvori energije

Izazovi tranzicije

Nakon što je predstavljeno rješenje, održan je okrugli stol koji je moderirao Boris Labudović iz časopisa EGE – Energetika marketing. Okrugli stol je bio posvećen izazovima energetske tranzicije, u prvom redu fokusiran na regulatorni okvir. Sudionici su bili Igor Šumonja iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS), Ivan Strunje iz Hrvatske Gospodarske Komore, Andro Bačan iz Energetskog Instituta Hrvoje Požar i Nikola Karadža iz tvrtke Professio Energia.

Panel izazovi tranzicije

Projekti obnovljivih izvora energije i građevina

U drugom okruglom stolu su se Monika Mlakić iz tvrtke DCT Croatia, Martina Pavlović Cerinski iz tvrtke Elektroprojekt i Josip Živković iz tvrtke RP Global osvrnuli na građevinski apekt projekata obnovljivih izvora energije. Istaknuli su kako postoji prostora za tehnološka rješenja kao što je Fieldwork 4 RES kako bi projekti povećali efikasnost u realizaciji. Moderator drugog panela je bio Marin Curavić iz IT Sistema.

Kreiramo bolju budućnost

Skup je privukao istaknute kompanije i stručnjake iz javnog i privatnog sektora koji su s velikim entuzijazmom podijelili svoja znanja, razmišljanja i iskustva. Sve je zaključeno neobaveznim druženjem sudionika i posjetitelja.

IT Sistemi će se i dalje truditi poticati promjene i zajedničkim snagama kreirati bolju budućnost.

Related posts