Scroll to top
hr

Digital Touchpoint konferencija okupila vodeće stručnjake u digitalizaciji bankarskog i payment sektora

Next generation banking & payment – Simple, Fast, Secure 

U organizaciji ASEE i Payten u Zagrebu je 25.5.2022. održana Digital Touchpoint konferencija pod motom „Next generation banking & payment – Simple, Fast, Secure“. Vodeći stručnjaci su kroz predavanja i panele dali naglasak na različite teme iz financijskog sektora i sigurnosti:

  • Kako je COVID19 transformirao financijski sektor 
  • Na koji način poslovnom strategijom Total experience stvoriti superiorno iskustvo interakcije s brendom 
  • Koje su financijske navike i očekivanja generacije Z 
  • Kakvo je iskustvo regionalnih kompanija u monetizaciji podataka i stvaranju dodatne vrijednosti  

Posjetitelji su mogli doznati odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja.

 

IT Sistemi u programu konferencije 

Stručnjaci IT Sistema su također bili dio programa. O prednostima digitalizacije strukturnog odlučivanja govorio je Zvonimir Mavretić, CTO IT Sistema i eVisiona. Otkrio je kako sjednice i sastanke voditi brže, jednostavnije i uz manje troškove. Učinkovitim strukturnim odlučivanjem neosporna je ušteda vremena, zadacima se upravlja učinkovitije, a njihova realizacija je transparentna. Više informacija o navedenoj tematici provjerite ovdje. 

Pod voditeljskom palicom Marina Curavića (IT Sistemi) održan je panel pod nazivom: Primjena digitalnog potpisa u praksi. Uz eminentne paneliste Maju Radišić Žuvanić (Ministarstvo gospodarstva), Igora Ljubia (SDURDD), Andreju Kajtaz (FINA) i Lea Lokasa (AKD), prisustvovao je i Damir Popović, CEO IT Sistema.  

Potvrda identiteta i ovjeravanje transakcija vlastoručnim potpisom i pečatom neizostavni su dio povijesti financijskog poslovanja od samih početaka. Potpisni ekrani postali su simbol digitalne transformacije poslovanja s klijentima. 

Financijske usluge danas su nezamislive i neprovedive bez digitalnog identiteta i digitalne ovjere bilo elektroničkim potpisom ili pečatom. Panelisti su raspravljali o zakonskim regulativama u ovom segmentu, koliko smo napredovali po ovom pitanju na hrvatskom tržištu te kako holistički pristupiti svim izazovima digitalne transformacije. 

 

Objave u medijima 

Važnost konferencije su prepoznali i brojni mediji: 

ICT Business portal

REP portal

AM CHAM portal Američke gospodarske komore u Hrvatskoj

Intervju Damir Popović, CEO IT Sistemi

Related posts