Scroll to top
en hr

Otvorena i pravovremena interna komunikacija – imperativ snažne kompanije

Franck - Implementacija intranet rješenja kroz modernu SharePoint Online platformu

Franck d.d. je jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji koja svoj uspjeh ostvaruje zahvaljujući kontinuiranoj optimizaciji i unapređenju proizvodnih procesa, praćenju tržišnih trendova i ključnih pokazatelja uspješnosti. Kao organizacija koja okuplja gotovo 500 zaposlenika te provodi brojne interne i eksterne aktivnosti, značajnu važnost pridaje kvaliteti komunikacije.

Intranet – podrška interne komunikacije

Redovito obavještavanje zaposlenika o važnim aktualnim temama, od razvoja i lansiranja novih proizvoda, kampanja, različitih događanja pa do poslovnih rezultata samo su dio uobičajene prakse kojom Franck ostvaruje otvorenu internu komunikaciju.

Kako bi se proces pojednostavio i ubrzao te povećala interaktivnost sadržaja, odlučili su se za redizajn postojećeg korporativnog portala i novo intranet rješenje bazirano na modernoj SharePoint Online platformi.

Moderno lice SharePoint Online platforme

SharePoint Online je cloud-based usluga, koja se nalazi u sklopu Microsoft 365 paketa. Omogućuje dijeljenje i upravljanje sadržajem povećavajući suradnju između timova, a s razvojem novog modernog okruženja još je privlačniji kao platforma za stvaranje korporativnog portala, odnosno intraneta.

Moderni SharePoint intranet jednostavan je za korištenje, donosi personalizaciju na razini organizacije, ali i pojedinog zaposlenika te je u potpunosti integriran s ostalim Microsoft 365 aplikacijama kao što je MS Teams.

Razvoj je iznimno brz zahvaljujući brojnim out of the box funkcionalnostima i web partovima koji u samo nekoliko klikova obogaćuju svaki sadržaj – anketa, galerija fotografija, MS Stream ili YouTube video itd.

Pristupa mu se s bilo kojeg uređaja, a zahvaljujući mobilnoj aplikaciji notifikacija stiže za svaki novi sadržaj u kategoriji označenoj sa zvjezdicom. Uz automatska ažuriranja IT odjel ima jednu brigu manje jer platformu uvijek podržava najnovija tehnologija.

Preglednost i dvosmjerna komunikacija

sharepoint online

Uz atraktivan dizajn intraneta, koji je u potpunosti prilagođen standardima Franck branda, stvorena je jasna kategorizacija i prikaz različitih vijesti te omogućeno jednostavno isticanje važnog sadržaja i komuniciranje najnovijih informacija u realnom vremenu.

Komentari ispod objava i ankete osiguravaju dvosmjernu komunikaciju te jednostavno provođenje različitih istraživanja mnijenja zaposlenika kroz koje dolaze do vrijednih povratnih informacija u vrlo kratkom roku.

Odlična suradnja i podrška olakšale su nam prijelaz sa starog na novi intranet. Uz dodatnu edukaciju i podršku kolege koji je uvijek bio na raspolaganju za sva pitanja i praktična rješenja. Ovakva podrška jako puno znači kada imate veliku količinu sadržaja i materijala koje je potrebno u kratkom roku prenijeti na novi intranet, ali i kada želite i u vizualnom smislu stranice u potpunosti prilagoditi grafičkim standardima kompanije.
Ivana Tavra

— Ivana Tavra

direktorica Korporativnih komunikacija Franck d.d.

Poseban značaj u iznimnim situacijama

Franckov novi intranet zaživio je neposredno uoči korona-krize te se pokazao kao odlična platforma za brzu, učinkovitu i transparentnu internu komunikaciju koja je u ovakvim situacijama presudna.

Sadržaj je uključivao servisne informacije, obavijesti o različitim mjerama koje su uvodili s ciljem zaštite zaposlenika, obavijesti od strane Uprave i direktora kompanije, ali i informacije o marketinškim kampanjama te ostalim promotivnim aktivnostima koje su se nastavile i za vrijeme krize.

Zaposlenici Francka bili su redovito informirani o svim zbivanjima unutar kompanije kao i planovima za prevladavanje krize te osiguranje dugoročno održivog poslovanja.

Related posts