Scroll to top
en hr

Budućnost elektroničkog potpisivanja i dosadašnja iskustva iz cijelog svijeta


Namirial Partner Campus 2019.

Za digitalizaciju poslovanja nije dovoljna samo tehnologija, potrebno je stvoriti uvjete za njezino usvajanje, istaknuo je Luigi-Enrico Tomasini, član uprave Namiriala, na Namirial Partner Campus eventu održanom 23. i 24. svibnja u Münchenu. 

Tko je Namirial?

Riječ je o jednoj od rijetkih kompanija koja na tržištu istovremeno djeluje kao softverska tvrtka specijalizirana za rješenja elektroničkog potpisa i kao Certification Authority (CA) tijelo za izdavanje certifikata. 

Namirial objašnjava svoju ulogu kao Regtech, dakle nisu samo pružatelj usluga digitalnog potpisivanja i prateće tehnologije, nego i podrška za usvajanje novih tehnologija te olakšavanje usklađivanja s regulatornim zahtjevima. Osim usklađivanja pomažu i poboljšati performance organizacije s kojom rade.

Stotinjak partnera i korisnika na jednom mjestu

Ubrzan razvoj i sve veća primjena digitalnog potpisa, pobudili su interes brojnih europskih, ali i svjetskih organizacija za ovaj event koje možemo razvrstati u 3 kategorije:

  1. prodajni partneri,
  2. tehnološki partneri (npr. Samsung, Microsoft, Lenovo),
  3. krajnji korisnici.

Namirial Partner Campus predstavio je trendove u svijetu e-potpisa i digitalnih transakcija po pitanju hardvera i softvera, ali i odgovorio na brojne dileme koje donosi zakonodavni/regulatorni okvir. Za primjer poslužili su se stvarnim slučajevima svojih globalnih klijenata kao što su Allianz, Daimler Financial Services i Vodafone Turkey koji ovakva rješenja koriste na brojnim razinama poslovanja u odnosu s korisnicima, ali i za potrebe internih procesa.

20190523-24_Namirial-Partner-Campus-Teaser-Image_w1200-2

6 zanimljivosti s Namirial Partner Campusa 

01

EU ima najnapredniju regulativu digitalnog potpisivanja i usluga povjerenja. Ostatak svijeta je slijedi.

02

Bihevioralna biometrija kao metoda autentikacije na mobilnim uređajima, osigurava odlično korisničko iskustvo, s minimalnim dodatnim ulaganjima, ali i visok nivo sigurnosti i povjerenja.

03

Trenutna rješenja šalju nekriptirane podatke, dok će ubuduće snažna kriptografija koju donosi Blockchain integracija donijeti veću sigurnost digitalnih transakcija.

04

Low Code platforme postaju sve jače i popularnije jer omogućuju razvoj softvera i konfiguraciju kroz grafičko sučelje bez klasičnog programiranja u kodu. Osiguravaju brži razvoj i prilagodbu, kao i transformaciju poslovanja, jeftinije održavanje, a sve to uz manje tehničkog znanja.

05

Utvrđivanje identiteta postaje sve jednostavnije, odnosno korisnicima se nudi sve više različitih metoda koje mogu koristiti: zakonski obvezujuće elektroničko potpisivanje upotrebom jednokratnih certifikata, video verifikacija kamerom na mobitelu, verifikacija putem postojećeg bankovnog računa i verifikacija certifikatom na osobnoj iskaznici.

06

Blokchain predstavlja sustav povjerenja koji omogućuju tehnologija i kriptoekonomija, a jedna od glavnih zadaća mu je ukloniti ljudski faktor iz transakcija koji se do sada pokazao kao najslabija karika. Tri glavna svojstva Blockchaina su: decentralizacija, nepromjenljivost i distribucija.

Related posts